Methodes

Visuele methodes en actieve werkvormen, de kracht van de verbeelding en leren door te doen.

Beelden zeggen soms meer dan woorden.

De meeste mensen zijn beelddenkers en dat zien wij duidelijk terug in onze trainingen. Om die reden gebruiken wij visuele methodes en interactieve werkvormen die plezier geven en op een speelse manier uitnodigen tot groei en ontwikkeling. Zo wordt gedrag, visie en communicatie makkelijk bespreekbaar. Met als resultaat een effectievere communicatie, prettige samenwerking, versterkte relaties en meer werkplezier. Met als belangrijkste uitgangspunt dat je mag zijn wie je bent!

Personal Mapping

Gedragsstijlen visueel in kaart gebracht door MapsTell

PersonalMapping is een gedragsanalyse ontwikkeld door MapsTell, gebaseerd op de DISC-gedragsstijlen. Het verschil met andere gedrags-, drijfveren, analyses, kleurentesten e.d. is de visuele kaart. MapsTell gelooft in de kracht van visuele en daardoor makkelijk deelbare informatie. Om deze reden heeft MapsTell op basis van de DISC methode de Wereld van Verschil gecreëerd. Iedere deelnemer ontvangt een persoonlijk landschap van zijn of haar gedrag op A3 formaat. Een uitgebreide routebeschrijving biedt een unieke verdieping op de PersonalMap.

Deze wereld bestaat uit de zestien landkaarten oftewel PersonalMaps die alle zestien een andere gedragstype tonen. Alle gedrags- en communicatie kenmerken, inclusief kwaliteiten en valkuilen en hoe anderen deze gedragsstijl kunnen ervaren, zijn visueel weergegeven op een kaart. Door het gebruik van dit visuele middel krijgen deelnemers tijdens een training op een toegankelijke en bijzondere manier inzicht in zowel hun eigen als elkaars gedrag.

Ontdek jouw voorkeursstijl
Blauwprint Ⓡ

Met Blauwprint Ⓡ kom je snel tot de kern. Het geeft inzicht en helderheid.

Blauwprint Ⓡ is een innovatieve interventie-techniek en visuele coachingsmethode en maakt een blauwdruk van jou en het proces waar je als persoon of team in zit. Je krijgt daarmee op een creatieve, verfrissende manier inzichten in je mogelijkheden, valkuilen, en kansen. Het is een moment om stil te staan bij vraagstukken die individueel of binnen een team spelen. Met Blauwprint Ⓡ ga je actief aan de bak in een zandbak vanuit eigen inzichten en ervaringen. Het spelen in de bak zorgt ervoor dat mensen uit het hoofd gaan en weer leren vertrouwen op hun intuïtie. Daarnaast is het een creatieve manier van teambuilding.

"You can discover more about a person in a hour of play, than in a year of conversation" - Plato -

Actieve werkvormen indoor of outdoor

Actie is reactie, leren door te doen

Tijdens onze trainingen zetten wij veel actieve werkvormen in en combineren wij graag indoor met outdoor activiteiten. Wij geloven sterk in leren door te doen en wij weten tijdens deze activiteiten goed de link te leggen naar de praktijk. Dit wordt door deelnemers als zeer waardevol ervaren. Tijdens actieve oefeningen wordt gedrag goed zichtbaar en krijgt iedereen op z'n tijd de spiegel voorgehouden en wordt geconfronteerd met eigen gedrag. Er ontstaat inzicht door te ervaren en dit blijft vaak beter in het geheugen hangen.